1.11.2015

Netin hankkiminen Aurinkorannikolla

Nykyään eläminen ilman nettiä tuntuu olevan todella hankalaa, etenkin meille nuorille ihmisille. Sillä me ollaan totuttu siihen että meillä on lähes aina netti käytössä ja yhteydenpito lähes kokonaan tapahtuu sitä kautta. Ja kun nettiä ei ole käytettävissä niin olo on aivan kun sulta olis leikattu yksi raaja pois. Ja mää en nyt yleistä yhtään, meitä on niin monenlaisia ihmisiä olemassa! :) Mutta siis tään alustuksen on tarkoitus johdatella aiheeseen netin hommaaminen aurinkorannikolla, ei syyllistää tms ketään! :)

Itselleni tämä netin hankkiminen tuli eteen jo ensimmäisenä päivänä täällä Espanjassa ollessa, koska olen niin onneton ilman nettiä :D Tietenkin mulla mukana oli suomalainen liittymä ja sen kautta sai pidettyä yhteyttä ihmisiin mutta tokihan se oli hiukan kalliimpaa. Mutta onneksi minulla oli täällä Espanjassa yksi yhteyshenkilö jonka kanssa tartuttiin tuumasta toimeen hommata mulle puhelinliittymä mikä sisältää netin.
Fuengirolassa Centro Finlandian tiloissa toimii liike nimeltä MiMobile joka suomenkielellä tarjoaa ihmisille eri Espanjalaisten operaattoreiden tarjoamia puhelin- ja nettiliittymiä. Toki nämä samat asiat on mahdollista hankkia myös muualta, mutta tuolla ainakin tiedät sen että mitä ostat sillä saat palvelua Suomeksi. MiMobilen tytön ovat todella rautaisia ammattilaisia ja heidän kanssaan on aina ilo asioida :) Mutta mikäli tahdotte puhelin- tai nettiliittymän hommata NIIN OTTAKAA PASSI MUKAAN, nimittäin ilman sitä EI VOI LIITTYMÄÄ SAADA!!! :) http://mimobile.es/fi/

Itselleni tuolloin syyskuun lopulla hankittiin MasMovil:n 4 GB:n netti, jonka hinta kuukaudessa on 18 euroa, päälle tulee 2 euroa puheluita. Eli kuukausimaksu toisin sanoen on 20 €. Se laskutetaan joka kuukauden ensimmäinen päivä sun omalta pankkitililtä (suomalainen pankkitili kelpaa). Tuon 4 GB:n jälkeen noissa on vielä 2 GB hidastettua nettiä jolla whatsapp toimii hyvin. Tietenkään tuolla ei mikään kuvien lataaminen ja facebookin käyttäminen ei ole kovinkaan nopeata, mutta yhteydenpito onnistuu kuitenkin. Alustavasti mietittiin että tuo 4 GB kestää kyllä mulla ihan vallan mainiosti kuukaudeksi, mutta toisinpa kävi :D Lokukuussa onnistuin käyttämään tuon netin jo 2,5 viikossa, hupsista :D Tuohon kyllä on mahdollista saada lisättyä lisää dataa, mutta se on jo hiukan arvokkaampaa. Sillä muistaakseni 1 GB oli melkeen 9 euroa.. Se hyvä puoli tuossa liittymässä on se, että MasMovil:lla on oma suomenkielinen asiakaspalvelu. Eli jälleen englannin kielen vältteleminen on mahdollista! :D Muunkin suuruisia liittymiä MasMovil:lta on mahdollista saada ja hinnat ovat kuitenkin kohtuullisia, nyt en niitä vaan muista ja se paperikin on hävinnyt kuin tuhka tuuleen :D

Alussa ajattelin että kyllä mä pärjään just tolla pelkällä 4 GB:n liittymällä, mutta kun onnistuin surffailemaan sen niin nopeasti loppuun niin oli vaan lähdettävä taas MiMobilen tyttöjen luo kyselemään rajattoman netin mahdollisuutta. Ja sellaisiakin on onneksi tarjolla eikä hintakaan ole mikään älyttömän suuri :)
Tosin tuolla hetkellä vaihtoehtoja oli vain ja ainoastaan yksi, nimittäin Hablaya:n ADSL NAKED. Kyseiseen nettiliittymän saamiseen vaaditaan espanjalainen pankkitili, passi (yllätysyllätys) ja espanjalainen puhelinnumero. Itselläni oli jo valmiiksi olemassa passi ja espanjalainen puhelinnumero, mutta pankkitili puuttui. MiMobilelta sain neuvon että Cajamar-pankissa on yksi suomea puhuva työntekijä, ja jälleen englannin puhumisen välttäminen onnistuu :D Mutta jälleen kerran tiedät mitä olet hommaamassa. Pankkitilin avaaminen tapahtuu yleensä samana päivänä, mutta omassa tapauksessani avaaminen kesti pari päivää. Sillä työntekijällä oli muutama muukin avattava pankkitili. Ensimmäinen vuosi on ilmainen, jonka jälkeen pankkitilin maksu oli joku 30 euroa tms. Ainoa maksu joka pankkitilistä tulee on joku n. 30 euron vero, mutta se menee suoraan tililtä. Toki tilillä on oltava silloin myös rahaa :D Mutta kun pankkitilin sai aukaistua, rajattoman netin hankkiminen oli helppoa. Ei tarvinnu taas kun kävellä MiMobilen liikkeeseen ja he laitto asian menemään eteen päin. Tuollon liikeeseen piti maksaa 10 euron aktivointimaksu. Muita kuluja rajattomasta netistä on 35 euron aktivointi- ja modeemimaksu sekä 35,06 kuukausi maksu. Tokihan netille tulee hintaa, mutta eipähän täällä oikeen ilman nettiäkään pysty elämään. Varsinkaan kun pitäis koulutehtäviä saada tehtyä tänä aikana. Aktivoimisen jälkeen menee pari päivää kunnes Hablaya:n työntekijät tulevat modeemin asentamaan sulle kotiin. Asentamiseen menee n. 30 minuuttia ja sen jälkeen netti toimii kuin unelma! :D Wifin kautta nettiä pystyy käyttämään useammalla laitteella yhtä aikaa, eikä mitään ongelmaa ole :)
Kummassakaan netissä ei ole mitään sopimusaikaa ja molemmat ovat siis näin katkaistavissa ihan milloin vain :) Rajattoman netin irtisanominen onnistuu laittamalla mimobilelle sähköpostia 2 viikkoa ennen kuin haluaa netin irtisanoa. Ja MasMovil:n irtisanomisen voi tehdä soittamalla suomalaiseen asiakaspalveluun paria päivää ennen kuin haluaa sen katkaista.

Ottakaa ihmiset reippaasti vaan yhteyttä MiMobileen mikäli teillä tulee tarvetta hommata netti- tai puhelinliittymää! :) Sieltä saa useampia hyviä vaihtoehtoja ja neuvoa aina pyyteettömästi! :)

Mutta tuona aikana kun ei ollut käytössä nopeata nettiä niin ei se tuottanukkaan niin paljon ongelmaa kuin mitä luulin. Eli ihminen pystyykin siis elämää ilman nettiäkin! ;) Ja se on välillä melko "puhdistavaa" olla ilman nettiä koko ajan :)
NIIN JA EN MENE TAKAAMAAN, ETTÄ KAIKKI HINNAT YMS. ON IHAN JUST NIIN KUN MÄÄ OON TÄSSÄ KIRJOTTANU :D Mutta näin mää ainaki muistelisin asioiden olevan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti